U Sečnju otvoren 97. pogon novih tehnologija

Bez autora
Apr 22 2012

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović posetili su u petak novoizgrađenu fabriku “Eco Feed” u Sečnju. Predsednik vojvođanske Vlade pustio je u rad ovo savremeno postrojenje koje godišnje može da proizvede 50 hiljada tona ekstrudirane hrane namenjene za prehranu ribe i stoke. Čitav projekat vredan je oko četiri miliona evra, a u pitanju je prva “grinfild” investicija u opštini Sečanj i jedna od prvih objekata u industrijskoj zoni ove banatske opštine. Fabrika “Eco Feed” je istovremeno i 97. pogon sufinansiran iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj u okviru programa podrške tehnološkom razvoju i izvoznoj orijentaciji vojvođanskih proizvodnih kapaciteta.

U Sečnju otvoren 97. pogon novih tehnologijaPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović posetili su u petak novoizgrađenu fabriku “Eco Feed” u Sečnju.

Predsednik vojvođanske Vlade pustio je u rad ovo savremeno postrojenje koje godišnje može da proizvede 50 hiljada tona ekstrudirane hrane namenjene za prehranu ribe i stoke.

Čitav projekat vredan je oko četiri miliona evra, a u pitanju je prva “grinfild” investicija u opštini Sečanj i jedna od prvih objekata u industrijskoj zoni ove banatske opštine.

Fabrika “Eco Feed” je istovremeno i 97. pogon sufinansiran iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj u okviru programa podrške tehnološkom razvoju i izvoznoj orijentaciji vojvođanskih proizvodnih kapaciteta.

U čitavoj investiciji za izgradnju postrojenje ove fabrike pokrajina je obezbedila iznos od 930.000 evra. Za riblju i stočnu hranu koja ispunjava sve uslove neophodne za izvoz u EU, već postoji interesovanje kod kupaca u Rumuniji i Mađarskoj a planiran je izvoz i u sve zemlje bivše Jugoslavije.

“Eco Feed” zapošljava 49 radnika, a još nekoliko stotina kooperanata biće poslovno povezano sa ovom fabrikom. Godišnji obrt preduzeća trebalo bi da iznosi oko deset miliona evra. Posebno je povoljna činjenica što se u krugu od stotinu kilometara oko fabrike nalazi čak šest velikih ribnjaka, te se i tu očekuje uspešna poslovna saradnja i dobra prodaja riblje hrane koje će biti veoma visokog kvaliteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik